Vacature Vertegenwoordiger Belux (Voltijds)

Anza Verimex is een leidende speler in verfgereedschappen in de BeNeLux. Met de sterke merken SAM (Doe-het-zelf) en Anza (professionele schilders), alsmede een selectie Eigen merk proposities is Anza Verimex sterk vertegenwoordigd in alle marktsegmenten. Voor de komende jaren wordt een verdere groei in de Benelux voorzien, gedreven door sterke merken, consument-inzicht, product innovatie, retailconcepten en winkel-ondersteuning.

 

Anza Verimex is een Joint-Venture van PGZ International en Orkla House care. PGZ International is een full-services (logistieke) dienstverlener in de Benelux DIY markt en Anza Verimex maakt gebruik van het logistieke platform van PGZ International. Orkla House care is een in Noorwegen gevestigde fabrikant van verfgereedschappen en bekleedt een sterke positie op de wereldmarkt. Orkla House care heeft leidende posities in Scandinavie, het Verenigd Koninkrijk, Centraal/Oost Europa en India en is actief in meer dan 70 landen. Orkla House care is onderdeel van merken-conglomeraat Orkla AS (www.orkla.com).

 

 

Voor onze businessunit ANZA Verimex, vestiging in Wommelgem (B), zijn wij op zoek naar een gedreven vertegenwoordiger Belux. 

Je maakt deel uit van het sales team Anza Verimex en rapporteert aan de Commercial Director te Wommelgem.
Je doelstelling als ‘vertegenwoordiger” is het realiseren van omzetgroei en meer toegevoegde waarde creëren voor onze klanten in het Prof-kanaal (m.n. verfgroothandels) en Professionele zelfstandigen. De sales objectieven die opgenomen zijn in het sales plan zijn hierbij de leidraad.

 

Je takenpakket/doelstellingen bestaan uit:

 • Verkopen van verfgereedschappen d.m.v. directe orders dan wel via indirecte verkoop zodat de overeengekomen volume- en omzetdoelstellingen worden behaald;
 • Mede opstellen van het sales plan i.s.m. de Commercial Director voor zowel voor de korte als de lange termijn;
 • Onderhouden en optimaliseren van contacten met klanten;
 • Ondersteuning geven van de vertegenwoordigers van PGZ Retail Concept in de brede zin van het woord;
 • Producttraining geven in de winkels op vlak van productkennis en ondersteuning bieden in de winkels bij ombouwen van het schap en lancering van nieuwigheden, binnen het verfgereedschappen assortiment;
 • Vergroting van de zichtbaarheid en voorkeur voor de merken SAM en ANZA;
 • Op de hoogte blijven van de klant- en marktontwikkelingen m.b.t. verfgereedschappen binnen de DIY-markt en PROF-markt en deze intern terugkoppelen.

Om deze doelstellingen te realiseren wordt van de functionaris het volgende verwacht:

 • Een bachelor werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare succesvolle commerciële ervaring; Proactief met sales skills (sales en marge driven)
 • Kennis van verfgereedschappen is een pré, doch niet noodzakelijk;
 • Communicatief sterk en weet te overtuigen;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke kennis van het Nederlands en het Frans; het rayon wordt in overleg bepaald;
 • Vaardig in Excel, Word en Powerpoint.

Ons aanbod:
een veelzijdige functie binnen een ambitieuze en dynamische organisatie met een informele en collegiale werksfeer, waarbij ruimte geboden wordt om je te ontplooien. Verder bieden wij een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse in deze vacature?

Stuur hier je sollicitatie met een motivatiebrief en CV via onderstaand formulier:


Wij zullen je gegevens zorgvuldig verwerken voor het doel van deze aanvraag. In ons privacy statement lees jij hoe wij met persoonsgegevens omgaan en welke rechten je daarbij hebt.