PGZ International logo      Anza-logo

VACATURE

PGZ maakt een sterke groei door en is klaar voor de volgende fase in de ontwikkeling van de onderneming. Dit doen wij door onze klanten en leveranciers in de BeNeLux markt volledig te ontzorgen en te faciliteren als partner in de ‘omni-channel’ van de Doe-Het-Zelf winkels, Tuincentra en professionele kanalen. Dit betekent dat we, naast de reguliere manier van zaken doen, ook onze online diensten steeds meer onder de aandacht brengen.

Een van onze business units, ANZA Verimex, richt zich specifiek op verfgereedschappen. Voor ANZA Verimex zijn wij op zoek naar een gedreven

Sales manager m/v  fulltime
(Standplaats Wommelgem, België)

 

Een ideale opportuniteit voor een kandidaat die ernaar uit kijkt om zijn/haar commerciële talent te combineren met een drive om digitale toepassingen te willen inzetten in de sales.

Als ‘Sales Manager’ rapporteer je aan de ‘Business Unit Manager’ en ben je verantwoordelijk voor onze grootste accounts op het gebied van verfbenodigdheden voornamelijk in België en Luxemburg. In de toekomst zal jouw regio mogelijk worden uitgebreid  met Nederland en een stuk Noord-Frankrijk. Je werkt in het begin nauw samen met de ‘Business Unit Manager’ en zal op den duur steeds meer zelfstandig gaan acteren en een grotere verantwoordelijkheid gaan krijgen binnen de business unit. Onder meer ga je, op termijn, op effectieve, efficiënte en klantgerichte wijze de aansturing op je nemen van een team van 2 vertegenwoordigers in Nederland.

Je doelstelling als ‘Sales Manager’ is het realiseren van omzetgroei en hogere toegevoegde waarde creëren voor onze klanten en het verfgereedschappen-assortiment. De sales objectieven die opgenomen zijn in het strategische meerjarenplan zijn hierbij leidraad. Je stelt een sales plan op en werkt dit uit in overleg met de ‘Business Unit Manager’ voor zowel de korte als de lange termijn.

Verder zul je verantwoordelijk zijn voor het opzetten en implementeren, na goedkeuring, van verkoopsbudgetten, prijspolitiek en specifieke campagnes voor verfgereedschappen. Jij bent degene die de meeste belangrijke contracten negotieert, waar nodig in samenspraak met de ‘Business Unit Manager’.

 

Omdat de snelle ontwikkelingen op digitaal vlak ook in onze branche merkbaar zijn, verwachten we van je dat je kansen signaleert en voorstellen doet voor optimalisatie of groei via digitalisering van interne processen of onze commerciële diensten.

 

Je werkt nauw samen met de afdeling Operations, Inkoop, Customer Services en Product Management/Business Development.

Om deze doelstellingen te realiseren wordt van de functionaris o.a. het volgende verwacht:

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een bachelor niveau.
 • Aantoonbare succesvolle commerciële ervaring en affiniteit met retail- en FMCG-omgevingen (B2B).
 • Kennis van verfbenodigdheden is een pré, doch niet noodzakelijk.
 • Kennis of affiniteit hebben met online toepassingen in een steeds verder digitaliserende omgeving.
 • Je bent doel- en resultaatgericht zijn met een hoge portie initiatief
 • Je bent een gedreven en dynamische persoonlijkheid
 • Je bent ondernemend en feitelijk/cijfermatig ingesteld.
 • Professionele gesprekspartner die beschikt over overtuigingskracht, ondernemingsgevoel en creativiteit.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke kennis van het Nederlands en het Frans is een must.
 • Vaardigheid in Excel,  Word, Powerpoint. Ervaring met een CRM systeem is een pré.
 • Verplaatsingen tussen België en Nederland mogen geen probleem zijn

Arbeidsvoorwaarden

 • Aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.
 • Bonus op jaarbasis, afhankelijk van relevante ervaring en aansluiting op het gewenste profiel.
 • Auto van de zaak
 • Laptop en GSM
 • Mogelijkheden om zaken te veranderen
 • Onderdeel uitmakend van een financieel stabiele organisatie
 • Een veelzijdige, verantwoordelijke functie binnen een ambitieuze en dynamische organisatie met een informele en collegiale werksfeer die zich profileert als een sterk merk.
 • Groeiperspectief bij gebleken geschiktheid

Bedrijfsprofiel

PGZ is een onderneming met 2 vestigingen in Nederland (Houten en Roden) en 1 vestiging in België (Wommelgem) met in totaal ruim 200 medewerkers. Van oudsher is PGZ een groothandel in Doe-Het-Zelf- en Prof-producten. Inspelend op de marktveranderingen in de retail hebben wij ons businessmodel verbreed van traditionele groothandelsfunctie naar een full-service dienstverlener door een Omni-channel-platform te realiseren voor zowel klanten als leveranciers. PGZ biedt naast ontzorging van full-service retailconcepten ook de service van onafhankelijk logistieke dienstverlening voor fijnmazige distributie aan DHZ-, Tuin- en PROF-ketens in de Benelux. Onze concepten en diensten worden o.a. gebruikt door A-merkleveranciers, retailers in de DHZ- en tuinsector, bouwmaterialenhandelaren en E-commerce organisaties. Op basis van gedegen kennis van de markt en de consument, gedreven door innovatie, met pragmatische ondersteuning op de winkelvloer, wereldwijde sourcing, sterke samenwerkingsverbanden en efficiënte logistiek realiseren wij toegevoegde waarde voor onze partners.

Interesse in deze vacature?

Stuur dan je sollicitatie met een motivatiebrief en CV via onderstaand formulier:

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.