PGZ International logo            Anza-logo

 

VACATURE Sales manager m/v  fulltime
(Standplaats Wommelgem, België)

Anza Verimex is een leidende speler in verfgereedschappen in de BeNeLux. Met de sterke merken SAM (Doe-het-zelf) en Anza (professionele schilders), alsmede een selectie Eigen merk proposities is Anza Verimex sterk vertegenwoordigd in alle marktsegmenten. Voor de komende jaren wordt een verdere groei in de Benelux voorzien, gedreven door sterke merken, consument-inzicht, product innovatie, retail-concepten, training en winkel-ondersteuning.


Anza Verimex is een Joint-Venture van PGZ International en Orkla House Care. PGZ International is een full-services (logistieke) dienstverlener in de Benelux. Anza Verimex maakt gebruik van het logistieke platform van PGZ International. Orkla House Care (gevestigd in Noorwegen) is een beurgenoteerde multi-national in fast moving consumer goods en o.a. eigenaar van het professionele verfgereedschappen merk ANZA. Orkla House Care is actief in meer dan 70 landen. Orkla House Care is onderdeel van merken-conglomeraat Orkla AS (www.orkla.com).

 

Een ideale opportuniteit voor een kandidaat die ernaar uit kijkt om zijn/haar commerciële talent te combineren met een drive om digitale toepassingen te willen inzetten in de sales. Als ‘Sales Manager’ rapporteer je aan de ‘Commercial Director Anza Verimex’ en geef je direct leiding aan de vertegenwoordigers Prof en indirect aan de buitendienst van PGZ RC in België. Je bent verantwoordelijk voor onze grootste accounts op het gebied van verfbenodigdheden voornamelijk in België en Luxemburg. Je werkt in het begin nauw samen met de ‘Commercial Director Anza Verimex en zal op den duur steeds meer zelfstandig gaan acteren en een grotere verantwoordelijkheid gaan krijgen binnen de businessunit. De Sales Manager moet het potentieel hebben om op termijn door te groeien naar een rol als Commercial Director.


Je doelstelling als ‘Sales Manager’ is het opstellen en uitvoeren van het sales plan op het gebied van verfgereedschappen, in België en Luxemburg, zodanig dat een goede relatie met de huidige klanten in stand wordt gehouden dan wel wordt uitgebreid en gestelde omzet- en rendement doelstellingen worden behaald. Deze klanten bevinden zich in alle marktgroepen: Outlet, DHZ, Prof, Marine en Industrie.

Verder zul je verantwoordelijk zijn voor het opzetten en implementeren, na goedkeuring, van verkoop budgetten, prijspolitiek en specifieke campagnes voor verfgereedschappen. Jij bent degene die de meeste belangrijke contracten negotieert, waar nodig in samenspraak met de ‘Commercial Director’.

 

Omdat de snelle ontwikkelingen op digitaal vlak ook in onze branche merkbaar zijn, verwachten we van je dat je kansen signaleert en voorstellen doet voor optimalisatie of groei via digitalisering van interne processen of onze commerciële diensten.
Intern werk je nauw samen met Product Managers, Logistiek & Supply chain planning en Key Account Manager Nederland.
Om deze doelstellingen te realiseren wordt van kandidaten o.a. het volgende verwacht:

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een bachelor niveau;
 • Je beschikt over leidinggevende capaciteiten;
 • Kennis van verfbenodigdheden is een pré, doch niet noodzakelijk;
 • Kennis of affiniteit hebben met online toepassingen in een steeds verder digitaliserende omgeving;
 • Je bent doel- en resultaatgericht met een hoge portie initiatief;
 • Je bent een gedreven en dynamische persoonlijkheid;
 • Je bent ondernemend en feitelijk/cijfermatig ingesteld;
 • Professionele gesprekspartner die beschikt over overtuigingskracht, ondernemingsgevoel en creativiteit;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke kennis van het Nederlands, Frans en Engels is een must;
 • Vaardigheid in Excel, Word, PowerPoint. Ervaring met een CRM-systeem is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

 • Aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Bonus op jaarbasis, afhankelijk van relevante ervaring en aansluiting op het gewenste profiel;
 • Auto van de zaak;
 • Laptop en GSM;
 • Mogelijkheden om zaken te veranderen;
 • Onderdeel uitmakend van een financieel stabiele en internationale organisatie met sterke merken;
 • Een veelzijdige, verantwoordelijke functie binnen een ambitieuze en dynamische organisatie met een informele en collegiale werksfeer die zich profileert als een sterk merk;
 • Groeiperspectief bij gebleken geschiktheid.

Interesse in deze vacature?

Stuur dan je sollicitatie met een motivatiebrief en CV via onderstaand formulier:

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.