PGZ International logo

VACATURE

PGZ International is een toonaangevende en uiterst succesvolle internationaal opererende onderneming, gericht op de DHZ-markt, met voornamelijk grootschalige klanten, professionele afnemers en belangrijke A-merken in portefeuille. PGZ International is de groep waar onder andere de Feeder One, PGZ Nederland en PGZ Retail Concept toe behoren.

PGZ maakt een sterke groei door en is klaar voor de volgende fase in de ontwikkeling van de onderneming. Dit doen wij door onze klanten en leveranciers in de BeNeLux markt volledig te ontzorgen en te faciliteren als partner in de ‘omni-channel’ van de Doe-Het-Zelf winkels en de Tuincentra. Dit betekent naast de reguliere manier van zaken doen ook onze online diensten onder de aandacht brengen.

Voor onze vestiging in Wommelgem (Antwerpen), waar gecentraliseerd de administratie en management-ondersteuning wordt verricht, zijn wij op zoek naar gedreven

Manager Finance m/v  fulltime
(Standplaats Wommelgem, België)

Als ‘Manager Finance’ rapporteer je aan de CFO en ben je primair verantwoordelijk voor de aansturing van de financiële administratie van alle Belgische bedrijven (inclusief de consolidatie van PGZ Belgium). In deze rol zul je tevens op effectieve, efficiënte en klantgerichte wijze de aansturing op je nemen van een team van 6 financieel medewerkers.

 

Je belangrijkste doelstelling is de kwaliteit van de administratie(s) te bewaken en te optimaliseren. Ook zal je je sterk gaan maken voor een verdere professionalisering van de shared services waar de financiële administratie onderdeel van uitmaakt. Omdat de snelle ontwikkelingen op digitaal vlak ook in onze branche merkbaar zijn, verwachten we van je dat je kansen signaleert voor meer efficiëntie via digitalisering van interne processen of in de dienstverlening naar onze klanten en daarvoor voorstellen doet. Een ideale opportuniteit dus voor een kandidaat die er naar uit kijkt om zijn/haar financiële talent te combineren met een drive om digitale toepassingen te willen inzetten in de administratie.

 

Daarnaast heb je als ‘Manager Finance’  een belangrijke rol in de ondersteuning bij de rapportages en analysewerkzaamheden van de controller en zul je direct betrokken worden in belangrijke projecten. Je hebt regelmatig contact met andere afdelingen en met klanten en leveranciers in binnen-  en buitenland. Daarnaast heb je op operationeel vlak contact met banken, accountant(s), adviseurs en andere belanghebbenden alsmede met je financiële collega’s in Nederland.

In deze rol zul je tevens de controller vervangen bij diens afwezigheid.

Functie-eisen

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een (middel)grote onderneming (KMO)
 • Relevante werkervaring in een Benelux-omgeving is wenselijk
 • Opleiding: master handelswetenschappen en/of bedrijfwetenschappen en/of boekhouden
 • Gedegen fiscale kennis op het gebied van BTW en Vennootschapsbelasting.
 • Kennis van Windows, MS Office en relevante ervaring met administratieve pakketten
 • Relevante kennis van bedrijfsprocessen en IT
 • Ervaring met werken en communiceren op MT-niveau (management team)
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden en gevoel voor interne verhoudingen
 • Servicegericht, verantwoordelijkheidsgevoel, kritisch, accuraat en zelfstandig
 • Kennis of affiniteit hebben met online toepassingen in een steeds verder digitaliserende omgeving.
 • Je bent doel- en resultaatgericht zijn met een hoge portie initiatief
 • Je bent een gedreven en dynamische persoonlijkheid

Aanbod

Een veelzijdige, verantwoordelijke functie binnen een ambitieuze en dynamische organisatie met een informele en collegiale werksfeer, waarbij ruimte geboden wordt om je te ontplooien. Verder bieden wij een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Dhr. Paul Verlaan (CFO), tel. (+31) (0)6 538 65 136.

Je sollicitatie (motivatiebrief & curriculum vitae) ontvangen wij graag z.s.m., bij voorkeur per email. Je kunt deze richten aan:  PGZ International B.V. t.a.v. afdeling HR, Mevr. Gilberte Luypaerts, g.luypaerts@be.pgz.eu.