PGZ International logo      Anza-logo

VACATURE

PGZ maakt een sterke groei door en is klaar voor de volgende fase in de ontwikkeling van de onderneming. Dit doen wij door onze klanten en leveranciers in de BeNeLux markt volledig te ontzorgen en te faciliteren als partner in de ‘omni-channel’ van de Doe-Het-Zelf winkels, Tuincentra en professionele kanalen. Dit betekent dat we, naast de reguliere manier van zaken doen, ook onze online diensten steeds meer onder de aandacht brengen.

Een van onze business units, ANZA Verimex, richt zich specifiek op verfgereedschappen. Voor ANZA Verimex zijn wij op zoek naar een gedreven

Jr. Product Manager m/v  fulltime
(Standplaats Wommelgem, België)

Een ideale opportuniteit voor een kandidaat die er naar uit kijkt om zijn/haar commerciële talent te combineren met een drive om digitale toepassingen te willen inzetten in product management en marketing.

Als ‘Jr. Product Manager’ rapporteer je aan de ‘Business Unit Manager’ en ben je verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van de productgroepen voor verfgereedschappen. Je doet dit in samenwerking met de ‘Product Manager’ van de business unit. Je gaat analyses maken en voert productontwikkelingsprojecten uit die aansluiten op de klantwensen, bijdragen aan optimalisatie van omzet en rendement en waarin tevens het innovatieve karakter van PGZ tot uitdrukking komt.

Samen met de ‘Product Manager’ voor verfgereedschappen ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van marktkennis en productontwikkeling en voorraadoptimalisatie, voer je contractbespreking en maak je de vertaling van de klantwens en bedrijfsstrategie naar door originele concepten en proposities te bedenken.

Omdat de snelle ontwikkelingen op digitaal vlak ook in onze branche merkbaar zijn, verwachten we van je dat je kansen signaleert en voorstellen doet voor optimalisatie of groei via digitalisering van interne processen of van onze commerciële diensten. Kennis van online marketing is  dan ook een duidelijke pré en er zal veel gelegenheid zijn om je vaardigheden op dit gebied toe te passen en verder uit te bouwen binnen de business unit.

 

Je werkt nauw samen met de afdeling Operations, Inkoop, Customer Service en Product Management/Business Development.

Om deze doelstellingen te realiseren wordt van de functionaris o.a. het volgende verwacht:

Functie-eisen:

 • Relevante opleiding op minimaal een bachelor niveau.
 • Affiniteit met retail- en FMCG-omgevingen (B2B).
 • Kennis van verfbenodigdheden is een pré, doch niet noodzakelijk.
 • Kennis of affiniteit hebben met online toepassingen, zoals online marketing, in een steeds verder digitaliserende omgeving.
 • Je bent doel- en resultaatgericht zijn met een hoge portie initiatief
 • Je bent een gedreven en creatieve persoonlijkheid
 • Je bent ondernemend en feitelijk/cijfermatig ingesteld.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke kennis van het Nederlands en het Frans.
 • Vaardigheid in Excel,  Word, Powerpoint. Ervaring met een CRM systeem is een pré.
 • Verplaatsingen tussen België en Nederland mogen geen probleem zijn

Arbeidsvoorwaarden

 • Aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.
 • Mogelijkheden om zaken te veranderen
 • Onderdeel uitmakend van een financieel stabiele organisatie
 • Een veelzijdige, verantwoordelijke functie binnen een ambitieuze en dynamische organisatie met een informele en collegiale werksfeer die zich profileert als een sterk merk.
 • Bij gebleken geschiktheid doorgroeimogelijkheden

Bedrijfsprofiel

PGZ is een onderneming met 2 vestigingen in Nederland (Houten en Roden) en 1 vestiging in België (Wommelgem) met in totaal ruim 200 medewerkers. Van oudsher is PGZ een groothandel in Doe-Het-Zelf- en Prof-producten. Inspelend op de marktveranderingen in de retail hebben wij ons businessmodel verbreed van traditionele groothandelsfunctie naar een full-service dienstverlener door een Omni-channel-platform te realiseren voor zowel klanten als leveranciers. PGZ biedt naast ontzorging van full-service retailconcepten ook de service van onafhankelijk logistieke dienstverlening voor fijnmazige distributie aan DHZ-, Tuin- en PROF-ketens in de Benelux. Onze concepten en diensten worden o.a. gebruikt door A-merkleveranciers, retailers in de DHZ- en tuinsector, bouwmaterialenhandelaren en E-commerce organisaties. Op basis van gedegen kennis van de markt en de consument, gedreven door innovatie, met pragmatische ondersteuning op de winkelvloer, wereldwijde sourcing, sterke samenwerkingsverbanden en efficiënte logistiek realiseren wij toegevoegde waarde voor onze partners.

Interesse in deze vacature?

Stuur dan je sollicitatie met een motivatiebrief en CV via onderstaand formulier: