Ben jij een professionele online adviseur die zelfstandig de juiste tactische afwegingen maakt?

Begrijp je hoe je nieuwe online-diensten onder de aandacht brengt? En denk je in “ontzorgen” ? En help jij klanten hun businessmodel te draaien? Dan ben jij wellicht onze ideale

‘Adviseur Online-diensten’ (M/V)  fulltime 

Door jouw activiteiten is onze (potentiële) klant op de hoogte van wat PGZ aan diverse diensten te bieden heeft. Daarbij gebruik je onder naast onze bestaande fieldsales medewerkers ook onlinekanalen zoals e-mail-, affiliate- en displaycampagnes. Je verdiept je in en adviseert over nieuwe onlinetrends. En bent (mede) verantwoordelijk voor diverse projecten, zoals de uitrol van eigen webwinkels voor onze klanten, PIM data, CRM en online marketing. Tevens heb je een stevige rol bij de samenwerking met onze leveranciers.

Wat doet PGZ;

Wij transformeren van een traditionele groothandel in DHZ naar een online dienstverlener en full service logistieke provider van enerzijds zelfstandige- en keten-retailers, anderzijds van de leveranciers. Wij bieden innovatieve onlineoplossingen in de Benelux binnen de DHZ-branche, met als doel om hen te helpen ook effectief onlinezaken te gaan doen. In de rol van adviseur help jij onze klanten en leveranciers door hen een online ‘store front’ (gezicht) te geven.

Als ‘Adviseur Online-diensten’ adviseer je onze klanten, zorg jij dat ze de stap maken naar online zakendoen d.m.v. onze handige webshop-oplossing en lever jij ondersteuning voor hun online succes. Samen bepaal je wat er nodig is om de webshop te starten, te laten werken en gevonden te laten worden. Lokaal, regionaal of landelijk. Je hebt kennis van websites, webshops, SEO, SEA, E-mail marketing en social media. Je schakelt interne expertise in o.g.v. lokale vindbaarheid, reviews tot superslimme dataoplossingen.

 

Deze stevige functie vraagt minimaal om Bachelor werk- en denkniveau en minimaal twee jaar werkervaring op het gebied van onlinesales en marketing binnen de Retail wereld of andere zakelijke dienstverlening. Je hebt ruime kennis van en ervaring met e-commerce, online marketing, conversie, SEO, SEA, affiliates, display advertising, social media marketing, etcetera. “Je leeft in die digitale wereld.”

 

Je bent van nature ondernemend, commercieel, analytisch en resultaatgericht. Je weet kansen te pakken en groei aan te jagen. Je inspireert jouw omgeving met een enthousiaste houding en bent een teamspeler waarnaar geluisterd wordt.

 

Je beheerst zowel Nederlands, Frans als Engels op professioneel niveau.

 

Verantwoordelijkheden 

  • Je bezoekt onze relaties in België;
  • Je adviseert hen over onze webshop- en onlinemarketingoplossingen;
  • Je evalueert de (af)lopende campagnes samen met de klant/leverancier;
  • Realiseren van targets conform persoonlijk verkoopplan.

Jouw profiel

  • Je beschikt over een afgerond Bachelor (Hogeschool-niveau);
  • Ten minste 2 jaar werkervaring in een fieldsales functie in een online omgeving;
  • Ervaring met Google analytics, Magento 2.0, HTML is een pré
  • Een professional met een aantoonbare, flinke commerciële drive;
  • Je kan presteren onder druk en hebt ervaring met korte en lange termijn targets;
  • Een enthousiaste persoonlijkheid met een klant- en servicegerichte instelling.

De eerste maanden zul je met het sales- en datamanagement-team kennis opdoen van onze webshop-oplossingen. Ook zal je je verder kunnen ontwikkelen om (beter) te verkopen vanuit de behoefte van de klant.

 

Wat wij verder bieden? 
Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving binnen een ambitieus en groeiend bedrijf waarin ondernemerschap en een oplossingsgerichte houding centraal staat. Verder hebben wij een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.

Interesse in deze vacature?

Stuur dan je sollicitatie met een motivatiebrief en CV via onderstaand formulier: