Publimat News - September 2017

DIGITAAL PLATFORM DONe FUNGEERT ALS HEFBOOM VOOR
BELGISCH DIY & PRO LANDSCHAP


Menig retailer in DIY & PRO onderneemt sedert geruime tijd verwoede pogingen om een optimale omnichannel strategie operationeel klaar te stomen voor het nieuwe klustijdperk “DIY-2.0” Een bepaald segment in de zelfstandige detailhandel dient zelfs op dit vlak letterlijk een dergelijk proces nog uit de grond te stampen.


De tijd dringt enerzijds voor honderden Doe-het-Zelf winkels omdat meerdere globale e-commerce wereldspelers hen de kaas van het brood dreigen te nemen. Anderzijds, beseffen tal van retailers dat hun e-commerce strategie verder verfijnd dient te worden in functie van hun lokale eigenheid en het verwachtingspatroon van de eindgebruiker (DIY en Pro). De DIY-winkel van de toekomst is niet enkel meer het speelterrein van de klassieke, fysische Doe-het-Zelf winkel. De zoektocht naar een vernieuwend businessmodel is complex waarbij enkel nog de eindgebruiker/ consument de touwtjes strak in de hand heeft. Voor de één is thuisbelevering de ultieme shopping experience ; voor de andere vervult het click & delivery dienstbetoon al voldoende klantgerichtheid. De weg naar het meest optimale omnichannel model ligt bezaaid met nogal wat hindernissen waaronder voorraadbeheer, logistiek, productdata en foto’s, big data intelligence en technologie om er maar enkele op te sommen. En net op deze werkterreinen zal sneller dan ooit het verschil gemaakt dienen te worden. DIY en Pro hebben nood aan high-tech pioniers voor vernieuwende high-touch relaties.


Deeleconomie toegepast in DIY & Pro        
In de nabije toekomst vergt de transitie van het verouderd handelsmodel ‘ inkopen / bevoorraden / verkopen ’ van de huidige detailhandel / retail / Pro naar “DIY-2.0” (online / offline) een transformerende mentaliteitswijziging, een andere bedrijfscultuur, waarbij samenwerking, transparantie, snelheid en efficiëntie de kern van de zaak worden. Mits die voorwaarden kunnen leveranciers en retailers vanaf morgen een samenwerkingsmodel bedenken waar hun wederzijdse (logistieke) dienstverlening via een hybride (van manueel tot volautomatisch) digitaal platform verloopt, een virtuele winkel met een virtuele showroom die een oneindig aanbod aan producten en diensten (longtail) mogelijk maakt.

                                                   

DONe-logo

DIY Omnichannel Navigator als ‘ incubator ‘ voor alle marktspelers
Het Nederlands-Belgisch bedrijf PGZ investeerde de afgelopen twee jaar fors op vlak van onderzoek en ontwikkeling teneinde een baanbrekend werkinstrument te bieden aan haar distributieklanten (lees: u als retailer)om hun fysische winkels optimaal af te stemmen op de doorbraak van e-commerce in DIY & PRO.  Met het werkinstrument ‘ PGZ Store ‘(https://pgz.store), een virtuele showroom van ruim 50.000 SKU’s, kan voortaan elke detailhandelaar of retailer onbegrensd zijn totaalassortimenten aan de eindgebruiker aanprijzen.


Dankzij immense investeringen op vlak van PIM werden tienduizenden kwaliteitsvolle afbeeldingen gescand en onderbouwd met een klantgerichte productinformatie. Het volledig geautomatiseerde platform is bijzonder gebruiksvriendelijk en wordt ondersteund op de winkelvloer met een vernufte scanner waarmee vertegenwoordigers – en per definitie eveneens winkeliers – het voorraadbeheer (order taking) met een universele barcode op een eenvoudige manier in kaart brengen en aansturen (bestelsysteem). De term ‘ Navigator ‘ toont precies aan dat het werkinstrument richtinggevend is en gelijktijdig diverse routes kan bewandelen in functie van de specifieke situatie / noden van de distributeur of leverancier.


Alle stakeholders bekomen hun voordeel
Voortaan kan elke zelfstandige detailhandelaar met dit model online aanwezig zijn, 7 dagen op en 24 uur per dag.  DIY Omnichannel Navigator (DONe) is een ‘ holistisch ‘ model dat in beide richtingen werkt: leveranciers kunnen toetreden tot het platform om hun centrale voorraden toegankelijk te maken voor alle marktspelers; gelijktijdig biedt zich voor handelaars en retailers de opportuniteit om hun e-commerce te vervolmaken naar bijvoorbeeld thuisbelevering (drop shipment). Ter illustratie: sinds enkele maanden wordt onder andere de e-commerce strategie van één van de Belgische sleutelretailers mede ondersteund door het DONe platform waardoor 12.000 additionele SKU’s online beschikbaar zijn en dus bij de klanten thuis afgeleverd kunnen worden.

Ontzorgen wordt een ‘hype’ klusterm

De échte verdienste van DONe is simpelweg dat de Navigator een hefboomeffect zal teweegbrengen qua mentaliteit: het businessmodel van de toekomst in DIY en Pro wordt in de nabije toekomst onderbouwd met grensoverschrijdende vormen van ‘ samenwerken ‘ om de taart te vergroten in plaats van kruimels van elkaar af te snoepen. Die nieuwe filosofie legt eerder de focus op het creëren van meerwaarde voor het vakgebied in plaats van kortingsoorlogen te voeren. Daarenboven nodigt het digitaal platform uit om de subtiel afgebakende ivoren torens van weleer tussen inkoop en verkoop, te doorbreken. Eens we bevrijd worden van de kopzorgen van gisteren kunnen we anticiperen op de échte Chinese bedreiging van ‘ Sesam Open U ‘ door ons denkpatroon te ontsluiten voor het betere verdienmodel: 1 + 1 = 3.


Met dit innoverend concept wordt het digitaal tijdperk toegankelijk voor alle spelers in het vakgebied, met behoud van de eigenheid en de positionering.  Meer nog, het opent de weg voor samenwerkingsverbanden in DIY-Pro-Retail-Supply die gisteren zelfs totaal ondenkbaar waren.


Auteur:
Thierry Coeman,
Internationaal verslaggever van Publimat News.

ThierryCoeman